Fortbildning & Inspiration

Ibland behövs påfyllning. Depåerna är tomma. Idéerna slut. Jag jobbade som metodiklärare på Sjöviks Folkhögskolas musikterapiutbildning under många år. Det var roliga år och många diskussioner i klassrummet om hur man kunde använda sånger och material på olika sätt beroende på situation. Man inspirerade och peppade varandra. Jag gillar den typen av ”kreativa rum”. Som körledare eller musiklärare är man ofta ensam utan kollegor att bolla med. Förslag på inspirationspass nedan:

Tonförsbacken i praktiken

Tips och tricks på hur Tonförsbacken kan användas i klassrum och körsal. Vi går igenom materialet, diskuterar olika sätt att använda det och hur man kan skapa broar från Tonförsbacken över till andra områden i musikens värld.

Musiksamling på förskola - Lek och tramsa med sång och ramsa!

Inspirationspass för musiksamlingen i förskola. Att bygga upp regelbundna sångsamlingar i förskolegruppen. Material, tips och trix.

Körledarinspiration - att leda "Vi som inte kan sjunga" kör.

Att leda ”Kör-för-alla” (material, tips & tricks för ledare). Vad ska man tänka på när man ska sjunga med folk som säger att de inte kan (men gärna vill). Som utbildad musikpedagog kan det kännas ovant och svårt att stå i en situation där det inte går att förlita sig på noter och de redskap man har för traditionell kör inte riktigt funkar.

Updating…
  • Inga produkter i varukorgen.